Abacus-ízek
Argentín marhabélszín carpaccio parmezán forgácsokkal, friss rukkolával:
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg argentín marhabélszín
- 25 dkg friss rukkolasaláta
- 0.5 dl extraszűz olívaolaj
- 1 dkg só
- 1 dkg friss borskeverék
A marhabélszínt egy folpackra helyezzük és felcsavarjuk. A két végét elkötjük, hogy szoros legyen és henger alakú. Ezt követően a mélyhűtőbe helyezzük, és fagyasztjuk körülbelül 3-4 órát.
A kifagyott bélszínt kivesszük a tálalás előtt 30 perccel a mélyhűtőből és vékonyra szeleteljük az előhűtött tányérokra. Ezt követően megsózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Majd parmezánforgácsokkal díszítjük.
Forró szarvas erőleves erdei gombás raviolival, zöldségekkel
Hozzávalók:
- 80 dkg szarvascomb
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 20 dkg karalábé
- 20 dkg erdei gomba-mix
- 1 dkg kakukkfű
- 3 dkg só
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1g egész bors
- 1 csomag petrezselyem
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 csomag újhagyma
A szarvascombot jól megmossuk, majd feltesszük főzni. A főzővízbe semmit ne tegyünk és csak annyi vizet öntsünk rá, ami ellepi a húst. Ahogy a víz a hússal együtt felforrt, pár percig lobogó vízben főzzük, majd szűrjük le. Mivel vadról van szó, ezért fontos, hogy az első vizet, amellyel a húst úgymond leforráztuk, leöntsük a szarvascombról. Tehát ahogy leszűrtük ,mossuk át és újra tegyük fel főzni most már bő vízzel. Így az ismert módon kezdjünk el húslevest főzni a zöldségekkel és fűszerekkel. Amikor a levesünket bezöldségezzük, attól számított 1 óra múlva a benne főtt gombákat vegyük ki. Apróra vágjuk össze. sózzuk, borsozzuk, kevés újhagymát tegyünk hozzá. Ezt az apróra vágott gombakeveréket fogjuk a raviolinkba tölteni. A következő módon: 20 dkg lisztet 2 db tojással összegyúrunk, majd picit pihentetjük. Ezt követően egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk vékonyra. ráhelyezzük a gombakeveréket kb. 5 cm-es távolságokra,majd még egy tészta réteget nyújtunk és a tetejére helyezzük. Ravioliszaggatóval körbevágjuk, forrásban levő vízben kifőzzük. ez lesz a levesünk tészta betétje. Közben megfőtt szarvascombot és zöldségeket a levesből kivesszük és szeleteljük. Tányérokba helyezzük, hozzáadjuk a raviolit s a forró levest rászűrjük. Vágott petrezselyemmel díszítjük.