Argentín marhabélszín carpaccio parmezán forgácsokkal, friss rukkolával:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg argentín marhabélszín
  • 25 dkg friss rukkolasaláta
  • 0.5 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 dkg só
  • 1 dkg friss borskeverék

A marhabélszínt egy folpackra helyezzük és felcsavarjuk. A két végét elkötjük, hogy szoros legyen és henger alakú. Ezt követően a mélyhűtőbe helyezzük, és fagyasztjuk körülbelül 3-4 órát.

A kifagyott bélszínt kivesszük a tálalás előtt 30 perccel a mélyhűtőből és vékonyra szeleteljük az előhűtött tányérokra. Ezt követően megsózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Majd parmezánforgácsokkal díszítjük.

Forró szarvas erőleves erdei gombás raviolival, zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 80 dkg szarvascomb
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg karalábé
  • 20 dkg erdei gomba-mix
  • 1 dkg kakukkfű
  • 3 dkg só
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1g egész bors
  • 1 csomag petrezselyem
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 csomag újhagyma

A szarvascombot jól megmossuk, majd feltesszük főzni. A főzővízbe semmit ne tegyünk és csak annyi vizet öntsünk rá, ami ellepi a húst. Ahogy a víz a hússal együtt felforrt, pár percig lobogó vízben főzzük, majd szűrjük le. Mivel vadról van szó, ezért fontos, hogy az első vizet, amellyel a húst úgymond leforráztuk, leöntsük a szarvascombról. Tehát ahogy leszűrtük ,mossuk át és újra tegyük fel főzni most már bő vízzel. Így az ismert módon kezdjünk el húslevest főzni a zöldségekkel és fűszerekkel. Amikor a levesünket bezöldségezzük, attól számított 1 óra múlva a benne főtt gombákat vegyük ki. Apróra vágjuk össze. sózzuk, borsozzuk, kevés újhagymát tegyünk hozzá. Ezt az apróra vágott gombakeveréket fogjuk a raviolinkba tölteni. A következő módon: 20 dkg lisztet 2 db tojással összegyúrunk, majd picit pihentetjük. Ezt követően egy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk vékonyra. ráhelyezzük a gombakeveréket kb. 5 cm-es távolságokra,majd még egy tészta réteget nyújtunk és a tetejére helyezzük. Ravioliszaggatóval körbevágjuk, forrásban levő vízben kifőzzük. ez lesz a levesünk tészta betétje. Közben megfőtt szarvascombot és zöldségeket a levesből kivesszük és szeleteljük. Tányérokba helyezzük, hozzáadjuk a raviolit s a forró levest rászűrjük. Vágott petrezselyemmel díszítjük.

 

Megosztom