Abacus-ízek

Branzinofilé sült újhagymával , római salátával, roseblivel, remoulade mártással

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db branzinofilé
  • 1 fej római saláta
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 4 db mini csemegeuborka
  • 4 db burgonya
  • 1 l étolaj
  • 8 szál újhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,03 dkg grillbors
  • 2 gerezd pucolt fokhagyma
  • 0.05 dkg só
  • 1 db citrom leve
  • 0.05 porcukor
  • 0.02 fehérbors

A branzinofiléket besózzuk, a római salátát megmossuk, leveleire szedjük, a burgonyát vékony karikákra vágjuk, az újhagymát megpucoljuk.

Előkészítünk 2 db teflon serpenyőt. Az egyikbe olívaolajat öntünk. A besózott branzinofiléket a felhevített olajban elkezdjük sütni, majd sütés közben mellétesszük az újhagymát. Közben megforgatjuk a halat a serpenyőben, és amikor már majdnem kész, a pucolt fokhagymát, amit összezúztunk a halhoz hozzáadjuk.

Közben a másik serpenyőnkbe étolajat öntünk és a vékonyra vágott burgonyakarikákat a felhevített olajban megsütjük. Ahogy elkészült, a burgonyát lecsepegtetjük.

Az így elkészült ételt egy tányérra tálaljuk. A mártásunkat a saláta mellé helyezzük.

Mártás : A kész majonézt tejföllel összekeverjük, a mini csemegeuborkákat ,valamint a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a mártásba belehelyezzük. Sóval, fehérborssal, fehérborral, citromlével ízesítjük.

Édes –csípős tanyasi csirkecomb zöldséges tagliatellével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 10 dkg friss koriander
  • 2 dl édes csípős chilliszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg só
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db lime leve
  • 10 dkg brokkoli rózsáira szedve
  • 10 dkg gomba (szeletelt)
  • 2 szál újhagyma 4 cm-es darabokban
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 db cukkini felcsíkozva
  • 1 db sárgarépa felcsíkozva
  • 50 dkg tagliatelle

A csirkecombokat sóval, limelével, fokhagymával bepácoljuk. Felhevítünk egy serpenyőben olívaolajat, majd bőrével lefelé elkezdjük sütni a combokat. 5 perc elteltével megfordítjuk őket és édes –csípős chilliszósszal megkenjük, miközben a csirkéket ropogósra sütjük. Közben ismét megfordítjuk a csirkecombokat és a bőrös oldalát is megkenjük chilliszósszal. Amikor ropogósra sültek a combok, megszórjuk friss korianderrel.

A tagliatellét kifőzzük enyhén sós vízben. Majd a zöldségeket forrásban levő vízben szintén 3 percig ropogósra főzzük. Leszűrjük.

Kevés vajon a tésztát a zöldségekkel összekeverjük. A csirkecombok mellé tálaljuk.

Megosztom