Medvehagyma

„A hagymához hagymát eszek”, hangzott el a klasszikus mondat a Hyppolit a lakáj című filmben. Kár lenne vitatkozni, hogy a hagymafélék fontos szerepet töltenek be a gasztronómiában. A magyar konyha egyik fontos alapanyaga, de használja az ázsiai konyha is ételkészítéshez, de még díszítéshez is például az újhagyma zöld szárát.

A medvehagyma a nevét onnan kapta, hogy kellemes hagymás, fokhagymás ízű leveleit a barnamedvék előszeretettel fogyasztják. Ez a fantasztikus növény azon felül, hogy nagyon finom, rengeteg jótékony hatással bír. Gyomor fertőtlenítő hatása mellett, segít kordában tartani a vérnyomást és még az érelmeszesedés megelőzésében is segítségünkre lehet. Persze amikor a gasztronómiában foglalkozunk vele sokkal fontosabb tény, hogy finom és nagyon sokrétű a felhasználása. Krémleves készíthető belőle, saláták alapanyaga lehet de akár egy pesztót is készíthetünk belőle, egy egyszerű tésztatételkén foglalhatja el helyét az asztalon vagy egy összetettebb fogás mártása is lehet, de akár egy pogácsát vagy lepényt is különlegessé tehetünk vele.

Fogyasszuk amíg a szezonja van és élvezzük semmivel össze nem téveszthető ízét!

Megosztom