Szendvicsek forradalma

Ki ne evett volna még szendvicset, és hát lássuk be, valahol mindenki szereti is a szendvicseket, ami igazi gasztronómia utazás is lehet. Persze nem a száraz zsömlébe rejtett kétes eredetű felvágottra vagy fasírtra gondolok ilyenkor, hanem egy olyan szendvicsre, amiben a textúrák és az ízek változatossága vezet minket végig egy kulináris utazáson. Egy konkrét példával élve szeretném bemutatni egy szendvicsben rejlő komplex lehetőségeket és ízeket, ahol az alapot egy vadkovásszal készített molnárka adta, amibe került egy kis marha májpástétom, töltött libanyak, konfitált libazúza és flank steak, a szósz pedig egy burgundi mártás volt.

De beszélhetnénk egy banánkenyér alapról, amibe mogyoróvaj, bébispenót rosé kacsamell, gorgonzola sajt és rummal kikevert meggylekvár került.

Szóval összegezve a mostani gasztro trendek a szendvicseket végre olyan magasságokba emelték, ahol a helyük van. Nyugodtan kísérletezzünk az ízekkel, néhány fontos dolgot szem előtt tartva. Az alapanyagok minőségében soha ne kössünk kompromisszumot és az ízek minden esetben harmonizáljanak egymással. Ha ezt a két alapvetést, betartjuk olyan új dimenziók nyílnak meg előttünk, hogy pillanatok alatt igazi szendvics fanok leszünk.

Megosztom