Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy már Magyarországon is divatba jött a brunch és egyre többen hódolnak eme gasztronómiai szenvedélynek, de mi is az a brunch igazából? Ha nagyon egyszerűen le akarjuk fordítani nem más, mint villásreggeli, de valójában ennél sokkal többet jelent. Leginkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy több mint reggeli, de kevesebb mint ebéd és ennek köszönhetően a fogyasztása időben is kitolódik. Külföldi országokban, ahol valóban nagy népszerűségnek örvend a brunch kultúra, akár délután 3-4 óráig is szívesen fogyasztják.

Ami közös jellemzője az ilyen típusú ételeknek, hogy komplexek, kiadósak és laktatóak. Talán mindenki számára ismert az angol reggeli, ami a szinte kimeríti az ebéd kategóriát, hiszen minden van a tányérom, ami rengeteg energiát ad a nap indításához. Paradicsomos bab, bacon, kolbász, gomba, tükörtojás és valamilyen kenyér. De persze ez csak egy a sok közül, hiszen rengeteg formában megjelenik a tojás, a szalonnal, a füstölt halak, kolbászok és sonkák.

Használjuk ki a hétvégéket és kényelmesen kiélvezve az ízeket bruncholjunk!

Megosztom