A tavasz igazi hírnöke a gasztronómiában számomra a friss medvehagyma. De miért is ennyire különleges, hogy ennyire egybeforrt a tavasszal? Az oka nem más, mint hogy minden zöldség gyümölcs egész évben már beszerezhető, addig ezek a különleges levelek, frissen csak rövid ideig kaphatóak, majd egy évre el is tűnnek. Néhány éve még csak piacokon lehetett beszerezni és kevesen ismerték, de mára akár nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben is kapható. A legizgalmasabb ha saját magunk tudjuk szedni, de nagyon óvatosan, egyrészt hogy a gyökerét ne szedjük ki, mert akkor következő évben is kihajt, másrészt ügyelni kell, hogy ne tévesszük össze a gyöngyvirággal, ami viszont igen mérgező

Egy nagyon friss üde alapanyag a medvehagyma és az íze is nagyon különleges. A zöld leveleket vékony csíkokra vágva hasonlít, az újhagyma zöld szárára, ízében pedig megjelenik a friss fokhagyma aromája. Persze ez még kevés lenne, hogy ilyen mértékben magával ragadjon, de ha belegondolok a felhasználásába, mindjárt nagyon izgalmas

Remek alapanyaga salátáknak, krémlevesnek, valamint ha valaki igazán szereti a hagymás, fokhagymás ízt a pesto alternatívájaként valamilyen olajos maggal, parmezánnal és olíva olajjal igazán külenleges krémet készíthetünk belőle.

Megosztom