A Robinson étterem úszó asztala

László Árpád, a Robinson étterem tulajdonosa, 1976-ban kezdte a szakmai pályafutását. A nyitó Hiltonban kezdett dolgozni, majd a düsseldorfi Hiltonban folytatta. 1986-ban önállósult és a saját elképzeléseit kezdte megvalósítani.

– Az első ötletem az volt, hogy a Városligetben nyitok, olasz mintára egy látványfagylaltozót. Ezt követően olyat akartam, ami a teljes évet lefedi. Másfajta önkifejezésről álmodoztam. Sétálva a kiszáradt városligeti tónál összeállt a képlet: víz, sziget, étterem. 1988-ban kaptam egy ígéretet a Tanácsházán, miszerint, ha megszerzem az összes elvi engedélyt, ami több, mint félszáz hozzájárulás volt, akkor megnyithatok. 1989. június 16-án, nevezhetjük a rendszerváltás napjának, a Hősök terén elhangzottak a beszédek, én meg megnyitottam a Robinsont. Az évek óta tartó osztatlan sikert állandó megújulással és vendégközpontú hozzáállással érjük el. Vallom, hogy mi 33 éve élményt adunk el a kiváló konyha mellett.  Mivel az érdeklődést továbbra is fenn kell tartani , ezért most vált valóra egy dédelgetett álmom. Megépítettem  az ország első floating tabe-jét a Városligeti tóba. Ez egy úszó asztalt a Robinson
égisze alatt. Most ezen állunk. Közel húsz négyzetméteren, nyolc fős vendégszám,  a tóban körözve tudja elfogyasztani, többfogásos, egész estét betöltő vacsoráját. Lesznek szivar és cognac estek, rum tour és lánykérős álmok, melyek itt valósággá válnak.

Érkezéskor a vendég kap egy „beszállókártyát”, a parton aperitiffel fogadjuk, majd indul a közel három-órás gasztronómiai hajózás. Minden fogás között kikötünk és a hajó kapitánya, aki egyben a felszolgáló is, egész este a vendégek kívánságát lesi.

Esténként egyszer lehet kibérelni a hajót, így időben érdemes lefoglalni a különleges napot, élményt.

www.robinsonrestaurant.hu

Megosztom