Bonbonier Galéria és Kávézó

Erdélyi Nóra megvalósította gyerekkori álmát és a csokoládé megédesíti mindennapjait. Főleg bonbonbonokat készít, de csokoládé dobozokat is gyárt, s immár saját csokoládéboltjában népszerűsíti édességeit, a kulináris élvezetek záróakkordjait.

– Már gyerekkoromban csokibolond voltam. Szüleim külkeresek voltak, így rengeteget utaztunk és kis túlzással belga, svájci és francia csokikon nőttem fel.

Mindig is volt egy kreatív énem és ott volt a fejemben, hogy csokoládé, csokoládé, csokoládé.  Gyerekkori álmom volt egy csokoládébolt… Egy karácsonyi ajándékom, a Nagy csokoládé könyv indította el az egészet. Húszas éveim elején kezdtem el csokoládé bonbonokat készíteni, ajándékozni, amelyek még nagyon csúnyák, de nagyon finomak voltak.

Tíz éven át a reklámszakmában dolgoztam, majd 2010-ben megalkottam az első csokiból készült bonboniert. Természetesen a saját bonbonjaimat tettem a dobozaimba, amelyeket még szilikon formába öntöttem (az első lépés a bonbonkészítésben, most már polycarbonát formákkal dolgozunk), így nemcsak finomak, hanem szépek is lettek. Nagy lelkesedésemben elvégeztem egy kanadai online csokikurzust, amelynek honosítását követően, hivatalosan is chocholatier lettem.

2012-ben debütáltunk a Várban egy csokoládéfesztiválon. Az ezt követő években folyamatosan jártuk országszerte és Ausztriában a különböző helyszíneket. Volt, amikor egy karácsonyi szezon alatt több mint fél tucat vásáron vettünk részt. 2015-től pedig a nemzetközi porondon is megjelentünk. A szakmának, három nagy megmérettetése van, melynek Anglia a fellegvára. Az International Chocolate Awards, az Academy of Chocolate és a Great Taste, ami itt a gasztro Oscarnak felel meg.

A szerencse összehozott Borbély Béla bácsival, aki egy igazi, autentikus cukrászmester volt és évekig tanított minket a szakma fortélyaira. Ez olyan eredményesen sikerült, hogy a következő évben, 2016-ban, a már említett nemzetközi versenyekről öt különböző díjat hoztunk el. Dicsekedhetem, hogy minden évben nyertünk, a kérdés csak az volt, hogy hány éremmel, hány csillaggal gazdagodunk. Jelen pillanatban 19 helyezést mondhatunk magunkénak.

2017-ben a Király utcában megnyitottuk első miniboltunkat, ami a maga 12 négyzetméterével valóban mini volt. A nagy áttörést az hozta, hogy a reptéren hat éven át a Heinemann Duty Free-ben jelen voltunk, mint magyar csokoládé és bonbon. Innentől mondhatni megkerülhetetlenek lettünk. Ezt követően eldöntöttük, hogy egy saját, tágas, belvárosi üzletet szeretnénk, műhellyel egyetemben, amelyet 2019-ben létrehoztunk és azóta egy helyre koncentráljuk az erőforrásainkat. Az üzletünknek három egysége van, a bolt, a Galéria kávézó és a műhely. A rendelkezésünkre álló 400 négyzetméteren kellő eleganciával tudjuk fogadni vendégeinket.

Időszaki kiállításokkal, élő koncertekkel, csokoládé workshopokkal, csokoládékóstolóinkkal gazdagítjuk az édességeink, süteményeink repertoárjának bemutatását. Ezen kívül perui, belga, madagaszkári, venezuelai vagy francia csokoládéból készült forró csokijainkat, péksüteményeinket, csigatekercseinket is imádják, melyek több különleges ízben, gesztenyés, szilvás, diós, vaníliás, mazsolás-túrós, pisztáciás és nutellás töltelékkel is kaphatók, csak hogy néhányat említsek. De természetesen a fő irányvonal a bonbon, ezért is Bonbonier a cégünk neve. Egyik különlegességünk, hogy tematizáljuk kreációinkat, így Gentlemen’s choice, Ladies´ choice, Sweet dreams, Hungarikum, Hungarian wines, Wiener vagy akár Budapest Gourmet kollekcióink is vannak, a Best of trüffel válogatásainkról nem is beszélve. Így tényleg mindenki megtalálja a számára megfelelőt akár az ízvilág, akár a mennyiség tekintetében. Az egy-egy darabtól a kilenc darabos válogatásainkon keresztül, akár a 27 darabos különlegességeinkig minden igényt kielégítünk, s mindezt személyreszabottan is tudjuk csomagolni, saját díszdobozainkban a megrendelő igényeinek megfelelően.

www.bonbonier.hu

Megosztom