Téli grillezés

A tél és a grillezés nem kéz a kézben járó fogalmak sokak szerint, pedig a tél is fontos a grillezésben. Vagy fel kell készítenünk a grillünket a téli pihenésre vagy használnunk kell folyamatosan. Amennyiben nem szeretnénk hódolni eme hobbinknak, télen speciális tárolást igényelnek a grillek. Alaposan ki kell égetnünk magas hőfokon, majd az összes hamut el kell távolítanunk belőle. A rácsokat a kiégetés után kefével alaposan letakarítani és amennyiben nem rozsdamentes, hanem öntöttvas rácsaink vannak, akkor le kell olajoznunk azokat. Ezután a takaróponyvával lefedni és várni a tavaszt, hogy újra be lehessen gyújtani.

Azonban ez nem törvényszerű, hiszen télen ugyanúgy használhatjuk a grillünket, de az ételek változni fognak. Ilyenkor nem a gyorsan készülő, forgatást igénylő szelet húsoké a főszerep, sokkal inkább érdemes elmerülni a bbq tudományában és alacsonyabb hőfokon, hosszú ideig készülő ételeket sütni, új dimenziókat nyitva ezzel a grillezésben. Ez a fajta ételkészítés nem igényel folyamatos felügyeletet, így a grillünket akár magára is hagyhatjuk. Nem elvetendő ötlet olyan egytálételeket, ragukat főzni benne, amik megint csak nem igényelnek folyamatos felügyeletet, így a meleg lakásból figyelhetjük a hidegben kint duruzsoló grillsütőnket. Akár elrakjuk télre, akár használni fogjuk, készüljünk fel és készítsük fel a grillünket is.

Megosztom