A gyulai Kolbászkirály

Dékány Ferenc, a gyulai Kolbászkirály a grillpiac meghódítására is készül

A Dékány Ferenc és Dékány Attila alapította gyulai székhelyű Deka Union Kft. több mint egy évtizede készíti a hagyományokon alapuló, minőségi alapanyagokból készült prémium kolbásztermékeit, saját receptúra alapján.  A tulajdonos, Dékány Feri bácsi már a harmadik generációnak adja át a kolbászfűszerezés és kolbászkészítés titkát. Hat évtizedes szakmai tapasztalata alatt megmaradt a hagyományoknál és a mai napig magyar tradicionális ízvilágot idéző, természetes összetevőkből álló, tartósítószerek, ízfokozó nélküli, egészséges ételeket tesz az asztalokra.

Feri bácsi kolbászrecept-gyűjteménye több mint ezer darabból áll.

„Az elmúlt évtizedekben számos újítást találtunk ki a kolbászok ízében és formájában is. „Legyen szó akár egy 1 méteres kolbászról, melyet egy kiállításra vittünk, a bivalykolbászról vagy a grilltermékeinkről, különböző ízesítésekben.” – meséli a 86 éves Dékány Feri bácsi.

Hiszen a méltán híres Deka Union kolbászok már néhány éve a grillpiac termékei között is megjelentek. A grillrácsokon a Deka Union grillkolbászok ízkavalkádját süthetjük meg baconös, sajtos, fokhagymás, csípős és mézes ízben. A termékkínálatukba bekerült a külföldön rendkívül népszerű „csiga” forma is, azaz a tekercses grillkolbász is.

„A Deka Unionnál nincs új év új kolbásztermék nélkül. Minden évben újdonságokkal lépünk a piacra, most a grillpiacra, de még vannak meglepetéseink az idei évre.” – mondja Dékány Attila – Legnagyobb újítónk, édesapám, aki már tavaly az Érték és Minőség díjak átvételekor azon gondolkodott, mivel fog 2021-ben újból pályázni.”

Megosztom