Baconban sült mangalicaszűz, grillezett bébizöldségekkel, libamájmártással, medvehagyma pestóval

Hozzávalók:  

Medvehagyma pestó:

  • 10 dkg medvehagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezánsajt
  • 5 dkg mandula
  • 1 dkg só

Összeturmixoljuk és kész.

  • 80 dkg mangalic szűz
  • 20 dkg baconszalonna
  • 4 dkg só
  • 1 dkg grillbors
  • 20 dkg libamáj
  • 2dl tejszín
  • 10 dkg bébicukkini
  • 10 dkg bébirépa
  • 10 dkg bébicékla
  • 10 dkg mogyoróburgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 cl konyak

A mangalicaszűzeket sózzuk, borsozzuk, majd baconszalonnába tekerjük. A libamájat 80 °C-os sütőben 25 percig gőzöljük, majd felmelegített tejszínnel, 2 cl konyakkal összeturmixoljuk. A zöldségeket forrásban levő sós vízben 3 percig főzzük,majd lecsepegtetjuk. Felhevített vajon megpirítjuk őket. A mangalicaszűzet felhevített serpenyőben körben a baconnal megsütjük, majd felvágjuk 3 részre. A libamáj mártásunkat a tányérra öntjük, ezt követően ráhelyezzük a mangalicaszűzeket, majd a vajon aranybarnára pirított zöldségeket mellé tálaljuk. Medvehagyma pestóval meglocsoljuk.

3 fajta bruschetta  tonhalas, paradicsomos és parasztsonkás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg vizes tonhaldarab
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 0,5 dl majonéz
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 dkg só
  • 4 szál friss bazsalikom
  • 2 db paradicsom
  • 10 szelet vékony parasztsonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,2 dkg friss bors
  • 3 dkg kapribogyó
  • 10dkg rukkola
  • 2 db francia baguett

A tonhalat a vizes pácléből kivesszük és lecsepegtetjük, majonézzel és kapribogyóval összekeverjük, s hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát. Kevés friss borsot és sót adunk hozzá, összekeverjük. A parasztsonkát vékony szeletekre vágjuk és hűtőbe rakjuk. A paradicsomot apró kockára vágjuk, a friss bazsalikomot összetépkedjük és a paradicsomhoz adjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, kevés sót és olívaolajat, átkeverjük.

A francia baguetteket 3 cm-es szeletekre vágjuk és megpirítjuk  mindkét oldalát. Majd az így kapott pirítósokra ráhelyezzünk egy kanállal a tonhalkrémből és paradicsomból. A megmaradt pirítósokra pedig kevés olívaolajat csepegtetünk, rukkolát teszünk rá és a sonkaszeleteket ráhelyezzük.

Megosztom