Az Első Pesti Rétesház Budapest szívében, egy 1812-ben épült műemlék épületben kezdte meg működését 2007-ben. Az étterem célja, hogy a rétes készítésének hagyományát megőrizze és népszerűsítse, továbbá olyan gasztronómiai kalandokkal gazdagítsa vendégeit, melyeknek történetük, értékük van.

A réteskészítés hagyomány és művészet. Tradíció, amelyet évszázadokkal ezelőttről őrzünk, hiszen csak a mesterek képesek tökéletesen elkészíteni. A jó rétes készítését nehéz szavakkal elmesélni. Hosszúra nyújtott, leheletnyi vékony tésztájának zsíros rétegeibe a történelem, a szenvedély és a gondoskodás is belesül. Mindezt a folyamatot az étterem vendégei saját szemükkel is végigkísérhetik, hiszen a rétesnyújtás, betöltés és sütés is a vendégtérben történik.

A Rétesházban egy eredeti recept és hosszú évek tapasztalata alapján a legtisztább alapanyagok felhasználásával, magas sikértartalmú magyar lisztből, kézimunkával, autentikus környezetben készülnek ezek a pompás finomságok, hogy az idelátogató vendégek átélhessék azt a különleges élményt, amelyet a magyar búzának és az utánozhatatlan készítési folyamatoknak köszönhetünk.

 

Az étterem étlapja változatos, leginkább magyaros, de nemzetközi ételekben is bővelkedik. Előételként a hagyományos hortobágyi húsos rétes mellett kipróbálhatunk akár egy lazacos rétest spárgamártással, de aki egy kiadós főételre vágyik, talál borjúpaprikást, kacsacombot, de vad- és halételeket is a kínálatban.

Kisebb céges rendezvényeket is szívesen fogad az Első Pesti Rétesház, hiszen a vállalkozó szellemű vendégek akár be is nevezhetnek egy rétesnyújtó bemutatóra, ahol saját maguk is kipróbálhatjuk a rétesnyújtás fortélyait.

Megosztom